NAPOMENA

• Sve cijene iskazane su u Hrvatskim Kunama i uključuju PDV. Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tome, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike u potpunosti točni. Ne odgovaramo za eventualne pogreške nastale u opisu proizvoda, greške prilikom štampanja, te promjene cijena.

• Tvrtka DETOX-EKO d.o.o. nije u sustavu PDV-a,te se na računu PDV ne obračunava temeljem čl. 90. st. 2. Zakona o PDV-u i članka 186. Pravilnika o PDV-u!

UVIJETI PRODAJE

KORIŠTENJE:

• Stranice web shopa se koriste za Vašu privatnu uporabu bez ikakve naknade, pod uvjetom da se držite ovdje navedenih uvjeta i pravila.

• Slike korištene u shop-u su ilustrativne prirode većinom preuzete sa interneta i ne moraju odgovarati određenim proizvodima u potpunosti. Specifikacije pojedinih proizvoda su preuzete od strane proizvođača. DETOX-EKO d.o.o ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda. Točan opis i karakteristike proizvoda zatražite na e-mail adresi: detox-eko@outlook.com

KUPOVINA:

• Prodavatelj i isporučitelj naručene robe je DETOX-EKO d.o.o., MBS: 04725972, OIB: 60062570499.

• Pod kupcem se podrazumjeva svaka fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan artikl iz ponude. Cijene su izražene u hrvatskim kunama (Kn).

NARUČIVANJE:

• Naručivanje se obavlja odabirom pojedinih artikla u željenim količinama te na kraju slanjem narudžbe elektronskom poštom. Nakon slanja narudžbe kupac treba dobiti potvrdu o poslanoj narudžbi. Tvrtka DETOX-EKO d.o.o. se obvezuje da će naručenu robu isporučiti u naručenim količinama za sve artikle koje trenutno ima na lageru. Za artikle koje nema na lageru prodavatelj se obvezuje da će kupca kontaktirati te ga o istom obavijestiti. U dogovoru s kupcem prodavatelj će za robu koju ne može isporučiti ponuditi kupcu drugu alternativnu robu. Ako kupac ne želi ne mora uzeti alternativnu robu i može prihvatiti narudžbu ostatka robe ili cijelu narudžbu otkazati.

• Kada DETOX-EKO d.o.o. kao prodavatelj dobije elektronsku poštu od kupca s narudžbom istu će provjeriti, po potrebi kontaktirati kupca oko bilo koje nejasnoće te eventualno s kupcem uskladiti narudžbu. Nakon toga će prodavatelj DETOX-EKO d.o.o. poslati kupcu zvaničnu ponudu na kojoj će biti točno definirano artikli, cijena, ukupna cijena, eventualni popust te iznos za plaćanje. U ponudi će biti definarana valjanost ponude te vrijeme isporuke.

• Narudžba generirana putem web shopa www.detox-eko.hr ne predstavlja račun niti stvara bilo kakvu obvezu kako prodavatelju tako i kupcu nego predstavlja svojevrstan način upita. Tek kada tvrtka DETOX-EKO d.o.o. dobije takav oblik upita nakon toga šalje ponudu s točnim iznosima, količinama i rokovima isporuke kupcu. Tek kada kupac uplati takvu ponudu ili se u dogovoru s prodavateljem dogovori o svemu što smatra bitno, ponuda postaje obvezujuća za prodavatelja da je isporuči. Ako se prodavatelj i kupac dogovore o eventualnoj odgodi plaćanja kupac je dužan ispoštovati rok plaćanja koji su isti dogovorili, a koji će biti naznačen na računu.

• Tvrtka DETOX-EKO d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Tvrtka DETOX-EKO d.o.o. zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune Krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja Krajnjeg korisnika koje Tvrtka DETOX-EKO d.o.o., prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja i korištenja od strane Krajnjeg korisnika.

• Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a DETOX-EKO d.o.o. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

CIJENE ARTIKALA:

• Konačna cijena na narudžbi koja se generira na ovaj način i cijena koju kupac dobije na ponudi i računu može odstupati u par lipa. Do toga može doći kod zbrajanja eventualnih popusta i odstupanja u izračunu aplikacije shop-a s korisničkom aplikacijom tvrtke DETOX-EKO d.o.o..

• Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

• Takve situacije su izvanredne i za njih se DETOX-EKO d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

• Prava i jedina vjerodostojna ukupna cijena za uplatu je cijena koju kupac dobije u obliku ponude od strane djelatnika prodavatelja tvrtke DETOX-EKO d.o.o.. Ako kupcu ne odgovaraju cijene koje dobije od našeg djelatnika kroz zvaničnu ponudu na taj način ne mora prihvatiti ponudu.

• Tvrtka DETOX-EKO d.o.o. zadržava pravo na promjene cijena. Cijene izražene na WEB-shopu ne vrijede uvijek i u našoj Maloprodaji.

DOSTAVA I OTPREMA:

• Tvrtka DETOX-EKO d.o.o. dostavlja naručenu robu u dogovoru s kupcem uobičajeno u roku od 48-72h ( 2-3 radna dana ) bilo vlastitim vozilima ili nekim od kurirskih službi.

• Dostavu van grada Karlovca obavljamo kurirskim službama s kojima imamo sklopljene ugovore.

• Uvijeti dostave i cijene su definirani cjenikom dostave.

• Roba se slaže i otprema na uobičajen način. Sve eventualne reklamacije vezano za robu uništenu ili oštećenu u transportu, kupac je dužan prilikom preuzimanja robe od dostavljača na licu mjesta odmah utvrditi, te istu ne preuzeti od dostavljača. Naknadne reklamacije neće se uvažavati!

• Za plaćanja u stranoj valuti obračunava se srednji tečaj Hrvatske narodne banke na dan izdavanja računa.

PLAĆANJE:

• Plaćanje robe za pravne osobe po ponudi virmanom ili e-bankarstvom, a za fizičke osobe po ponudi uplatnicom, e-bankarstvom ili gotovinom (pouzećem). Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na našem transakcijskom računu.

• Odgodom plaćanja uz prethodno posebno dogovorene uvjete s DETOX-EKO d.o.o..

• Eventualni trošak dostave se obračunava po cijeniku dostave te će kao takav biti i vidljiv na ponudi za plaćanje.

• Ukoliko se uplata izvršava iz inozemstva, sve troškove transakcija snosi kupac.

Podatci za uplatu:

Korisnik: DETOX-EKO d.o.o.
IBAN: HR8924840081135033965
MODEL: 02
POZIV NA BROJ ODOBRENJA: datum plaćanja
OPIS PLAĆANJA: broj ponude

Podatci za plaćanje iz inozemstva:

Korisnik: DETOX-EKO d.o.o.
IBAN: HR8924840081135033965
SWIFT: RZBHHR2X
MODEL: 02
POZIV NA BROJ ODOBRENJA: datum plaćanja
OPIS PLAĆANJA: broj ponude

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA ZASAD NE MOŽETE IZVRŠITI PRILIKOM KUPNJE PREKO INTERNET TRGOVINE!

REGISTRACIJA KORISNIKA:

• Web shop tvrtke DETOX-EKO d.o.o. možete pregledavati, stavljati artikle u košaricu i sl. bez prethodno obavljene registracije. Da bi ste izvršili konkretnu narudžbu morate biti registrirani.

• Kupac sam određuje svoje korisničko ime i lozinku bez koje ne može pristupiti narudžbi. Kupac je sam odgovoran za podatke koje popunjava prilikom registracije. Kupac sam mora čuvati svoje podatke o korisničkom imenu i lozinki u tajnosti i ne davati iste na uvid i korištenje drugim osobama. Ako kupac sumnja da netko drugi može koristiti ili koristi njegove podatke treba što prije kontaktirati tvrtku DETOX-EKO d.o.o. te zamjeniti stare podatke novima. Kupac je odgovoran za sve narudžbe i druge radnje nastale pod njegovom lozinkom.

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE:

• Nezadovoljni ste proizvodom kojeg ste kupili na našoj stranici? Obratite nam se s povjerenjem i Vašu ćemo reklamaciju riješiti u najkraćem mogućem roku.

• Ukoliko ustanovite, prilikom prve uporabe, da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili njime niste zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake:

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na detox-eko@outlook.com, telefonski na 047/642 000
Proizvod kojim ste nezadovoljni možete zamijeniti za novi ili vratiti uz povrat novca i to unutar 14 dana od primitka proizvoda na Vašu adresu. Kod povrata robe kupac snosi troškove dostave.

Mi ćemo Vam poslati potvrdu primitka reklamacije i temeljem Vašeg opisa reklamacije, informaciju o tome:
· može li se proizvod zamjeniti za novi
· može li se za proizvod vratiti novac

• U slučajevima kad se proizvod može zamjeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište. Kad proizvod stigne šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 3-4 radna dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte telefonski na 047/642 000

• Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

• Prilikom preuzimanja robe molimo Vas da provjerite količinu i vrstu robe i da li se slažu s računom i Vašom narudžbom.

• Reklamacije po osnovi krivo naručene robe ne uvažavamo pa Vas molimo da prilkom narudžbe dobro proučite što ste naručili. Ako imate bilo kakve nedoumice slobodno nas kontakirajte telefonom.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIKUPLJENIH OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU:

• Tvtrka DETOX-EKO d.o.o. se obvezuje da će sve podatke do kojih dođe prilikom registracije korisnika ili na bilo koji drugi način čuvati u tajnosti i da ih neće koristiti u nikakve druge svrhe. Podaci su dostupni samo djelatnicima kojima su nužni u poslovanju.

IZMJENE PRAVILA I UVJETA KORIŠTENJA:

• DETOX-EKO d.o.o. ostavlja sebi za pravo izmjeniti pravila i uvjete korištenja ovih stranica. Ako dođe do promjena i izmjena istih obavijestiti će mo sve korisnike putem e-maila koje ste nam ostavili prilikom registracije.

OSTALI TROŠKOVI NASTALI KORIŠTENJEM OVIH STRANICA:

• Tvrtaka DETOX-EKO ne snosi nikakvu odgovornost nastalu eventualnim dodatnim troškovima korištenja ovih stranica kao što su telefonski račun i slično.

VRIJEME KADA MOŽETE NARUČITI ROBU:

• Ovaj web shop (internet trgovina, on line trgovina i slično) je zamišljen da našim postojećim i budućim kupcima omogući po našem mišljenju jednostavan, brz i ugodan način naručivanja robe iz našeg asortimana. Isto tako kupcu daje mogućnost na točan uvid cijena robe koju želi kupiti. Naručivanje putem ovog web shopa je moguće 24h dnevno 7 dana u tjednu. Kada pristupate naručivanju u vrijeme kada naša tvrtka ne radi očekujte kontakt vezan uz Vašu narudžbu prvi, najkasnije drugi idući radni dan.

TRAJANJE I RASKID UGOVORA

• Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s DETOX-EKO d.o.o. za prodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane DETOX-EKO te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između DETOX-EKO i Krajnjeg korisnika.
• Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe, ispunivši standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora.

• Ugovor možete raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

• U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

• Izravne troškove povrata robe Krajnji kupac je obavezan snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko proizvod ne može biti vraćen poštom na uobičajen način Krajnji kupac se može obratiti DETOX-EKO d.o.o. na info broj ili mail adresu detox-eko@outlook.com radi pribavljanja obavijesti o načinu vraćanja proizvoda. Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
• Prihvaćanjem ovih općih uvjeta, prihvatili ste i odredbe spomenutog pravilnika.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

• Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu (Internet trgovina, kupovina putem telefona, kataloška prodaja) može raskinuti ugovor ne navodeći razlog za to (Članak 72. ZZP), u roku četrnaest (14) dana od primitka robe, uz pretpostavku da je prije toga dobio potvrdu prethodne obavijesti. Ukoliko kupac s ugovorom na daljinu nije dobio potvrdu prethodne obavijesti o mogućnosti jednostranog raskida ugovora, pravo kupac za jednostrani raskid ugovora je 12 mjeseci.

• U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP). Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti.
• Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.
• Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva.
• Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku : Zakon o potrošačima (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_03_41_723.html)

PISANI PRIGOVORI, POVRAT, ZAMJENA

• U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor DETOX-EKO d.o.o. Navodimo dvije moguće situacije vašeg nezadovoljstva:

- U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
- Ukoliko ustanovite, prilikom prve uporabe, da je proizvod koji ste dobili neodgovarajuć ili isteklog roka trajanja molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku izvršili zamjenu za drugi.

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

• Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte.
• Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se možete obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

• DETOX-EKO d.o.o. omogućuje vam podnošenje pisanog prigovora putem telefona 047/642 000 ili putem maila detox-eko@outlook.com Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. DETOX-EKO d.o.o. potvrdit će vam primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

GARANCIJA I SERVIS

• Način korištenja, tehničke upute, te upute za uporabu nalaze se priložene uz proizvod ili nalijepljene na ambalaži, te u smislu čl.42. st 6 Zakona o zaštiti potrošača DETOX-EKO d.o.o. smatra da je Kupac na time na jasan i razumljiv način unaprijed obaviješten o tim podacima vezanim uz proizvod kao i postojanju usluga koje se nude nakon prodaje.

• Ukoliko proizvod ima jamstvo te se na proizvodu pojavi kvar unutar jamstvenog roka kupac je ovlašten izravno kontaktirati ovlašteni servis u skladu s uputama na jamstvenom listu.

• Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili vam treba bilo kakvo pojašnjenje molimo da nas kontaktirate na telefon 047/642 000 ili putem e-maila: detox-eko@outlook.com