Tvrtka ZEO-MEDIC iz Zemuna, Srbija pod nazivom ZEOLINK već od 1995. godine prerađuje zeolit za potrebe poljoprivrede, stočarstva i ekologije, a s rastom svijesti ljudi o značaju korisnih svojstava zeolita u medicini, dijetetici i kozmetici, kao i u skladu sa sve većim zahtjevima tržišta za efikasnim preparatima za poboljšanje zdravstvenog stanja ljudi, tvrtka 2013. godine počinje proizvoditi dijetetske i kozmetičke preparate pod sadašnjim imenom.

Danas posjeduje proizvodni pogon kapaciteta od preko 20.000 kg, s tendencijom daljnjeg povećanja kapaciteta i asortimana. S ciljem da klijentima ponudi vrhunsku kvalitetu proizvoda ZEO-MEDIC je uspostavio suradnju s Farmaceutskim fakultetom, Medicinskim fakultetom, Vojno medicinskom akademijom i ostalim visoko stručnim ustanovama u Beogradu. Kompletna proizvodnja dijetetskih i kozmetičkih preparata ostvaruje se u skladu sa zahtjevima CODEX ALIMMENTARIUSA CAC/RCP 1969, rev. 04/2013 poštujući pri tom sve korake i principe HACCP sistema-analiza opasnosti i kritične kontrolne točke. Također, u suradnji sa Klinikom za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Beogradu vrše se klinička ispitivanja na gotovim proizvodima.

POSJETITE WEB SHOP!

ZEOLIT – mineral budućnosti! 

Čudesna svojstva minerala zeolita poznavali su još stari Grci te su ga zvali “kamenom života”. Danas je cijenjen izvor ljekovitih svojstava koja štite organizam od stresnog i nezdravog okoliša te ga Japanci s razlogom nazivaju “čarobni kamen”.
Sama riječ zeolit potječe od grčkih riječi „ZEO“ (ključati) i „LITHOS“ (stijena) što znači „stijena koja ključa“ i time je opisano njegovo vulkansko porijeklo.
U prirodi postoji puno vrsta zeolita, minerala koji je nastao u dalekoj prošlosti pri procesu hlađenja vulkanske lave u moru. Stvorena tetraedarska struktura se sastoji od negativno nabijenih čestica, a mikronizacijom i aktivacijom zeolita se još višestruko pojačavaju ionako jaka antioksidativna i detoksikacijska svojstava.
Klinoptilolit je kristalna vrsta zeolita najučinkovitija za korištenje u ljudskoj upotrebi, a Zeo Medic zeolit sadrži 90-95% klinoptilolita, granulacije do 5 µm, te dodatno aktiviran s vrijednošću kationske izmjene od preko 180meq/100gr spada u sam vrh svjetske kvalitete
Zagađenja iz okoliša i tretirana hrana svakodnevno napadaju naš organizam i smanjuju opću razinu zdravlja stanovništva u cjelini. Naš organizam ne treba još dodatno opterećivati raznim kozmetičkim preparatima punim kemije - zato se treba okrenuti k prirodi, jer dokazano je da priroda liječi!

Zeolit - klinoptilolit mikroniziran i aktiviran, 500g (WEB SHOP)

100% PRIRODNI ZEOLIT PRAH MIKRONIZIRAN, AKTIVIRAN
Sastojci (INCI): Natural Zeolite; Clinoptilolite 90-95% (Ca-Mg-Na-K-Fe)
Sirovina; 100% prirodan, čestice mikronizirane <5 μm, kationska izmjena >180meq/100g
Rok trajanja: Neograničen, ako se drži na suhom i dobro zatvoren u odgovarajućoj ambalaži.

Poznat kao najefikasniji detoksikator organizma, potpuno prirodnog sastava, mikroniziran do veličine čestica od 5 mikrona, te dodatno aktiviran, izuzetne kvalitete namijenjen svim kategorijama potrošača.  Otklanjajući toksine iz tijela podiže energiju, služi za prevenciju i pomaže kod raznih bolesti.

Pogodan kao sirovina za izradu kozmetičkih proizvoda!

Zeolit klinoptilolit puder - mikroniziran i aktiviran (WEB SHOP)

Mikroniziran do 5 mikrona i aktiviran, izuzetne kvalitete namijenjen svim kategorijama potrošača!
Zbog skroz prirodnog porijekla minerala, moguća je svakodnevna primjena i pogodan je za sve tipove kože!
Služi kao sredstvo za izradu kozmetičkih proizvoda!

 • pomaže u uklanjanju akni i prištića
 • prirodni način zatezanja kože i smanjivanja bora
 • ubrzano uklanja herpes
 • regulira znojenje i uklanjanja neugodne mirise nogu
 • pomaže u smanjivanju oteklina i bola kod opeklina, žuljeva i uboda insekata
 • ubrzava zacjeljivanje opeklina, rana i dekubitusa
 • pomaže kod psorijaze i ublažuje svrbež
 • sprječava širenje gljivičnih, bakterijskih i virusnih infekcija kože

Minerali djeluju kao aktivatori bioloških procesa, koji reguliraju rad enzima, vitamina, hormona i ostalih fiziološki aktivnih tvari, pa na taj skroz prirodan način koži kao najvećem ljudskom organu pomažu u njezinoj zaštiti i čišćenju.

Zeolit - univerzalna krema za lice sa zeolitom, maslinovim, bademovim i ylang - ylang uljem, pantenolom, vitaminom E (WEB SHOP)

Pažljivo odabrani omjeri visokovrijednih sastojaka njegovati će vašu kožu kroz 24 sata. Krema se brzo upija i vraća koži izgubljenu vlagu. Prilagođena je svim tipovima kože.
Visoke koncetracije biljnih ulja badema i masline štite, umiruju i omekšavaju kožu, a pantenol i vitamin E, kao prirodni sastojci kože, dodatno vlaže kožu, umiruju iritiranu kožu, uklanjaju crvenilo i štite kožu.
Eterično ulje ylang - ylang (cananga odorata) jako dobro regulira rad lojnih žlijezda.
Zeolit je odličan antioksidans i detoksikator, pa se posebno preporučuje za njegu kože osoba izloženim vanjskim štetnim utjecajima.
Podjednako dobro njeguje masnu, suhu i zrelu kožu. U slučaju suhe kože krema se stavlja na mokro lice i treba je pustiti da se upije. Tijekom zimskog perioda krema se možete nanijeti i više puta tijekom dana.

Zeolit - univerzalna maska za lice s anti-age učinkom (WEB SHOP)

Pripremljena je iz dvije aktivne visoko vrijedne komponente - zeolita i prirodnog mineralnog blata (peloida). Istodobno njeguje i oporavlja sve tipove kože, a zbog potpuno prirodnog porijekla moguća je svakodnevna primjena.
Već nakon nekoliko dana vidljiv je efekt pomlađivanja, gdje se smanjuju bore i zateže koža lica, jer preparat vlaži i hrani kožu iznutra!

 • temeljito čisti kožu, uklanja sloj mrtvih stanica i vraća koži vrijedne minerale
 • ublažava i zateže bore
 • zateže kožu i povećava njenu elastičnost
 • uklanja AKNE, MITESERE I DRUGE VRSTE PRIŠTIĆA
 • smanjuje i regulira lučenje lojnih i znojnih žlijezda
 • poboljšava cirkulaciju
 • stimulira proces regeneracije kože

Zeolit svojim karakteristikama ionske izmjene i selektivne adsorpcije dugoročno utječe na lokalni imunitet stanica kože. Stimulira proces regeneracije i olakšava obnovu i čišćenja dubokih slojeva kože, a ujedno pruža antioksidativnu zaštitu.

Zeolit pasta za zube - na prirodnoj bazi s okusom mente i kadulje (WEB SHOP)

Vaši će zubi ponovno postati sjajni, a dah svjež zahvaljujući kombinaciji zeolita i eteričnih ulja mente i kadulje.

 • uklanja naslage sa zuba (plak, kamenac) i povećava njihov sjaj
 • sprječava širenje parodontoze i pojavu gingivitisa
 • zaustavlja krvarenje i upalu desni
 • sprječava nastajanje gljivičnih i bakterijskih infekcija
 • osvježava dah

Osnovna komponenta paste za zube - mineral zeolit - u brojnim je kliničkim ispitivanjima pokazao izvrstan učinak u očuvanju zdravlja zuba, desni i usne šupljine.
Eterično ulje kadulje, zahvaljujući antiseptičkom i protuupalnom djelovanju, dodatno smanjuje nastanak karijesa i upale desni.
Eterično ulje metvice sadrži prvenstveno mentol, koji osvježava dah, blago hladi, umiruje upaljene desni, a ima i antibakterijska svojstva.
Prvi efekti vidljivi su već nakon 15 dana redovite upotrebe. Nakon pranja 2-3 puta dnevno zubi će vam postepeno biti sjajniji, a krvarenja desni prestati.

https://www.facebook.com/DETOX.EKO/

"Zdravlje je najveće blago na svijetu i teško onome tko ga ne zna čuvati, jer bolest dolazi na kilograme, a odlazi na grame. Zdrav čovjek je vedar, rad ga krijepi, a život veseli. On je i u starosti bodar, jer se ne stari od godina nego od bolesti. Bolestan čovjek je mrk i mrzovoljan, bolest mu pomračuje dušu i zanosi misao, izbjegava rad, izbirljiv je u hrani, uobražava da je bolesniji i jadniji nego što jest, te je na smetnji i sebi i svojima. Mnoge duševne mane i poroci imaju korijen u tjelesnim bolestima. Zato treba čuvati zdravlje. A ako ga izgubimo, treba što prije tražiti lijeka, dok ne bude kasno."

Sadik Sadiković, iz knjige NARODNO ZDRAVLJE